Skip to content
Ninna Ørhøj Lauridsen13.1.219 min read

Møbelbranchens 8 største udfordringer - og hvordan vi løser dem

Der har altid været stor konkurrence i møbelbranchen, hvor brands satser stort på direct mail og digitale marketingskampagner for at tiltrække nye kunder og lede dem ind til deres showrooms. I takt med at den teknologiske udvikling konstant skubber e-commerce fremad, har online webshops fundet nye måder, deres kunder kan shoppe møbler på. Men det digitale landskab har også ledt til nye pain points for kunder i e-commerce — kunden mistede muligheden for selv at se og røre ved møblerne.

New call-to-action

Selvom det uden tvivl nok er et af de største pain points inden for detailhandelen, som brands skal arbejde på at løse, så er det helt sikkert ikke det eneste. Heldigvis er der en løsning til hvert enkelt pain point. De, som opdager og bruger de løsninger på kreative og innovative måder, er på vej mod succes; de, som ikke gør, vil vakle og tabe kunder til deres konkurrenter.

Hvis du tænker på de udfordringer, som møbelbranchen har lige nu samt de foreslåede strategier og løsninger til at adressere kundens pain points i e-commerce, vil du opdage, at disse udfordringer er nemme at overkomme.

8 pain points i møbelbranchen

  1. Konstante fremskridt inden for e-commerce og teknologi 
  2. Kundens behov for fysisk at kunne se produktet
  3. At skille sig ud fra konkurrenterne (både online og i butikken)
  4. Oplæring af personale på afstand/online/digitalt
  5. Manglende erkendelse af at brandopfattelse og produktkvalitet er alfa og omega
  6. Forbrugerens behov for inspiration, vejledning og uddannelse
  7. Kunderejsen under udvikling
  8. Forbrugerens fokus på bæredygtighed

 

1. Konstante fremskridt inden for e-commerce og teknologi 

Forbrugernes forventninger har ændret sig drastisk over årene. Og 76% af forbrugere forventer, at brands både kender de forventninger og prøver at indfri dem. Det at forstå forbrugernes forventninger og adressere dem kan faktisk være den afgørende faktor i forhold til, om du bevarer og udvider din kundebase eller taber kunder til konkurrenten.  

Det er den evigt avancerende teknologi, som driver ændringerne i forbrugernes forventninger. Afhængigt af hvordan du ser på det, kan det enten være en kæmpe fordel eller en kæmpe ulempe for møbelfirmaer. Brands, som har omfavnet ny teknologi, har udviklet intuitive og attraktive e-commerce-butikker, som tilfredsstiller detailhandelens painpoints og leverer fremragende CX. Andre har holdt sig fra at genopfinde deres online tilstedeværelse eller at udvikle e-commerce-butikker.

De sidstnævnte klarer sig uden tvivl ikke så godt som de førstnævnte, og hvis de vil ændre det, må de se deres mangel for forståelse af det nye digitale landskab i øjnene. Om det er en uvilje mod forandring eller bekymringer om ressourcer og eksploderende marketingbudgetter, så er forandring en nødvendig komponent for at få succes online i fremtiden.

Og det er på grund af denne udvikling i e-commerce og teknologi nu også mere omkostningseffektivt at lave de nødvendige ændringer. Tekniske løsninger og 3D-løsninger, som udstiller dine møbler i fantastiske, fotorealistiske detaljer, kan laves for en brøkdel af omkostningerne ved professionel fotografering. Se vores møbelportfolio eller se disse eksempler.

119460-KRANSBERG-AS---2-new-rooms-for-Svanstroem---DK-119460_Kransberg_Bedroom_Scene_01_V2_Light

10061-Sofakompagniet---Drop-1-10061_Sofacompany_Scene01_Nora

2. Kundens behov for at se produktet fysisk

Der er mange produkter, som kunden foretrækker at mærke og se med egne øjne, før de beslutter at købe. Møbler var engang et af disse produkter, som mange derfor mente aldrig ville kunne sælges online. Men ovenstående løsning gør det muligt at præsentere dine møbler på en måde, som er så tæt på den ægte vare som muligt, og som derfor løser et af detailhandlens pain points. 

Ved at bruge ImageScripting kan kunder, som shopper møbler online, se hvert enkelt møbel i din kollektion i utrolige detaljer, rotere, zoome ind og ud og nemt undersøge skjulte komponenter. Når kunden har mulighed for at se produktet fra alle vinkler og i alle variationer af farve og stil, er det nemmere for dem at forestille sig, hvordan møblet måske ser ud i deres eget hjem og de får desuden en positiv shoppingoplevelse.

3. At skille sig ud fra konkurrenterne (både online og i butikken)

På et fuldstændig mættet marked må brands finde og engagere sig i nye strategier for at holde sig konkurrencedygtige og skille sig ud fra andre i branchen.Om du befinder dig online eller i en fysisk butik, så er det i sidste ende fremragende CX, som gør forskellen. Når du kender din målgruppe og engagerer dig i dine kunder på en professionel, vidende og venlig måde, som viser, at du sætter pris på dem, leder det til bedre customer acquisitions og flere kundekonverteringer.

Når du kender dit publikum, er du også bedre klædt på med den rette viden og de rette værktøjer til at møde og overgå deres forventninger. Lige meget om det er ved at bruge avancerede 3D-løsninger online eller ved at gøre alt, hvad du kan, for at bygge et positivt og vedvarende forhold til kunderne i en fysisk butik, så skal du fokusere på at levere fremragende CX på hvert eneste skridt af kunderejsen.

Læs også: "10 ideer til at øge antallet af kunder til din fysiske møbelbutik"

4. Oplæring af personale på afstand

Antallet af medarbejdere, der arbejder remote, er steget eksponentielt under corona. Selvom det ikke er en nødvendighed mere, bruger mange brands stadig remote ansatte til at yde support, da de så under pandemien, hvordan det forbedrede deres CX. Desuden oplevede mange, at forbrugerne blev vant til at online support var tilgængelig. Mens der er mange fordele ved at have medarbejdere på afstand, så har det også sine udfordringer. Mange brands ved ikke, hvordan man oplærer personale online og har udfordringer med at kommunikere effektivt, skabe engagement blandt remote medarbejdere og en god virksomhedskultur samt overvåge medarbejdernes effektivitet.

Det er vigtigt at løse disse udfordringer; ikke kun for at sikre, at de daglige funktioner fortsat fungerer ordentligt og produktivt, men også for at kundebasen får den bedst mulige service og opmærksomhed.

Træningsmoduler, online læringsteknologier og opmuntrende kommunikation mellem medarbejdere og ledere på alle niveauer af organisationen er med til at berige virksomhedskulturen, etablere tillid mellem ledere og medarbejdere og sikre, at remote medarbejdere får de værktøjer, de har brug for, til at få succes med at engagere kunder på en positiv måde.

Et medie, du kan bruge til at sikre dig medarbejderenes fulde forståelse og evne til at forklare dine møblers funktioner, er video.

Her er et eksempel, hvor en af vores kunder ville vise, hvad forskellige dele af deres kontorstol er lavet af. Man kan nemt udvide denne video med flere detaljer såsom en voice over, som forklarer fordelene ved de forskellige dele eller hvilken som helst anden metode, du vil bruge til uddanne personale i nye produkter på.

Vi kalder denne type videoer for montagefilm.

 

5. Manglende erkendelse af, at brandopfattelse og produktkvalitet er alfa og omega

Marketing managere og brandledere inden for møbelindustrien tager sig ofte ikke tid til rigtig at overveje forbrugerens opfattelse af deres produkter eller services. De har simpelthen for travlt med deres mange andre ansvarsområder. Brandopfattelse er utrolig vigtigt, og favorabel brandopfattelse er hovedelementet i udviklingen af kunderejsen.

Det kan især i møbelbranchen være svært at etablere positiv brandopfattelse, hvis du ikke kan udstille dine møbler visuelt online på en måde, som skaber værdi og opfylder dine kunders forventninger. Heldigvis gør teknologien i dag det muligt for brands at skille sig ud online (med kvalitetsbilleder og -video) ved hjælp af ImageScripting-teknologi, som lader dig go-to-market hurtigt og omkostningseffektivt.

Her er en video, som viser hver enkelt mulig kombination af Dauphins stol. Når dine møbler først har været gennem vores ImageScripting-process, vil du kunne genbruge modellerne til at lave videomateriale som det her, så du er sikker på, at du altid kan bygge videre på dine nuværende marketingaktiver og lave nye variationer eller skabe andre typer aktiver fra dit oprindelige modelgrundlag. Dette er modsat traditionelle fotoshoots, hvor du kun har én chance for at gøre det rigtigt. Med 3D-visualisering har du altid mulighed for at ændre lys, farver, teksturer og scene såvel som at geare synergierne, som gør det muligt at lave video af de præcis samme modeller.

6. Forbrugerens behov for inspiration, vejledning og uddannelse

Forbrugerne i dag ved, hvad de vil have, men de er heller ikke bange for at bede om vejledning eller søge inspiration, når de skal beslutte sig for et køb. Den bedste måde, detailhandlen kan imødekomme disse pain points, er via sociale medier. Når du engagerer dig med dine kunder på adskillige sociale medie-platforme, bruger du de teknologiske medier, du har til rådighed og adresserer adskillige af de ovenstående udfordringer og pain points i e-commerce: Forbedring af brandopfattelse, at skille sig ud fra konkurrenterne og at hjælpe kunden med at vælge det rigtige produkt.

Sørg for at skabe billeder og andre marketingaktiver, som inspirer din målgruppe. Stylisterne i vores stylingservice sørger for, at dine billeder altid reflekterer de seneste trends og kan rådgive dig om alt lige fra hvilke lamper, du skal bruge til  hvilke farver og teksturer, der trender lige nu.

7. Kunderejsen under udvikling

Internettet gør, at kunder i dag kan researche brands og produkter grundigt, inden de beslutter sig for at købe. Det betyder, at brands må sikre sig, at alle punkter på kunderejsen er sammenhængende, kontinuerlige og lader kunden bevæge sig gnidningsløst fra et punkt til det næste, mens de også får den relevante information, som adresserer et pain point ved hvert berøringspunkt. Når du gør det, viser du, at du er i kontakt med kunden, at du forstår kundens behov og forventninger og at du er klædt på til at møde deres forventninger og opfylde deres behov.

customers purchasing behavior

8. Forbrugerens fokus på bæredygtighed

Det, som engang var en trend, er nu et kæmpe marked — brands, som praktiserer bæredygtighed, er en voksende kraft i alle brancher, og møbelbranchen er ingen undtagelse. Kunderne vil ikke længere kun have et kvalitetsprodukt; de efterspørger produkter fra brands, som har en virksomhedsfilosofi og -praksis, som stemmer overens med deres egne værdier.

Selvom grøn omstilling og produktion af bæredygtige produkter ikke er noget, der kan gøres på en nat, så er det en bestræbelse, som betaler sig i det lange løb. Der er mange fordele ved at producere bæredygtige møbler, ikke mindst at man tager del i et voksende marked af forbrugere, som udelukkende søger den type produkter. Når forbrugerfokus på bæredygtighed vokser sig større og stærkere, kan et brand, som laver en simpel ændring på bare nogle af deres produkter, gøre en kæmpe forskel på markedet og på deres bundlinje.

Cadesign form - sustainability effects

Konklusion

Brands, som gør en indsats for at konfrontere disse udfordringer og løse kundens pain points, kan i sidste ende etablere sig selv som en stærk spiller i branchen og som forbrugernes favoritbrand. Nogle af de ændringer, som skal laves, for helt at tilpasse sig de nye forbrugerforventninger og for at udvikle strategier for nye udfordringer, tager tid, men det er en god investering, som leder til succes for brandet.

Hvis du vil vide mere om, hvordan møbelfirmaer i dag kan fortsætte med at vedligeholde og udvide deres del af målgruppen, overhale konkurrenter i en mættet branche og generere mere salg, kan du hente denne informative e-bog: 

New call-to-action

Ressourcer

https://www.salesforce.com/research/customer-expectations/

https://www.cadesignform.com/services/3d-visualization/3d-images/image-scripting

https://www.bizjournals.com/houston/news/2020/02/20/how-to-stand-out-in-a-saturated-market.html

https://www.stratfordmanagers.com/customer-experience-advantages/

https://trainingindustry.com/articles/remote-learning/tackling-3-challenges-of-training-a-remote-workforce/

https://www.adtaxi.com/blog-roll/2019/2/12/brand-perception-what-it-is-why-it-matters-and-how-to-measure-it

https://www.businessinsider.com/sustainability-as-a-value-is-changing-how-consumers-shop

https://www.aristaint.com/en/inspire/sustainability-in-furnitura-why-is-it-so-important

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATED ARTICLES