Skip to content
Ninna Ørhøj Lauridsen11.2.225 min read

Hvordan konfigurerer jeg mit produkt, så kunden får en bedre oplevelse?

En professionel og godt designet hjemmeside, gode produkter og services og en omfattende marketingplan er altsammen komponenter i en succesfuld virksomhed. Men det er nu, mere end nogensinde, kundeoplevelsen, som brands hovedsagligt skal fokusere på. CX er blevet vigtigere for både forbrugere og for brands, som ønsker at forblive konkurrencedygtige på et overmættet marked.

Brands og marketingfolk bruger mange værktøjer og strategier for at forbedre kundeoplevelsen på alle berøringspunkter på kundens købsrejse. Et af de værktøjer som er blevet mere populært og effektivt er produktkonfiguratoren. Når du bruger et produktkonfigurationssoftware til at udstille dine produkter, skaber du en helt igennem positiv og mindeværdig kundeoplevelse, som lever op til dine konkurrenters.


Hvad skal du overveje, når du skal vælge en produktkonfigurator?

  1. Produktmuligheder
  2. Salgsteamets setup
  3. Omnichannel-oplevelsen
  4. Kunderejsen

Har du brug for en produktkonfigurator?

Hvad er en produktkonfigurator så? Helt enkelt sagt er det et applikationsværktøj, som gør det muligt for dig at præsentere et produkt i alle varianter for en kunde. Da parameterne for værktøjet er input eller funktionsvalg, kan kunden med det samme se ændringerne på produktet.

Selvom produktkonfiguration helt sikkert kan være en en stor del af at udvikle kunderejsen, spekulerer du måske på, om du virkelig behøver en. Det er rigtigt, at produktkonfiguratorer ikke er nødvendige i alle typer virksomheder. Overvej følgende spørgsmål for at finde ud af, om en produktkonfigurator kunne være en fordel for din organisation og dine kunder: 

  • Kan dit produkt fåes i flere forskellige modeller, med forskellige muligheder og funktioner? Hvis det gør, kan du sandsynligvis ikke udstille alle varianterne på en gang. Du har sandsynligvis heller ikke lyst til at fremstille potentielt hundredevis af forskellige versioner af et produkt uden egentlig at vide, om der er høj efterspørgsel på en specifik version.
  • Du skal også overveje, hvordan dit salgsteam arbejder, når de modtager ordrer for forskellige versioner af dit produkt. Bruger de store mængder af tid på at få detaljer som specifikationer og funktioner på et produkt på plads til produktionsafdelingen, efter kunden har valgt dem? Hvis de gør, har de måske ikke så meget tid til faktisk at sælge produktet.

Hvordan en produktkonfigurator løser disse problemer og sørger for god CX

Produktkonfigurationssoftware kan også ses som din løsningskonfigurator. Med denne avancerede applikation kan du nemt og hurtigt vise dine kunder flere forskellige versioner af et produkt ved hjælp af meget detaljerede billeder, som bliver renderet i realtid ud fra kundens kriterier.

Dette hjælper ikke kun dit salgsteam, men giver også din kunde en mere interaktiv og engagerende oplevelse samt et tættere forhold til dit brand, når de rent faktisk kan se den præcise version af det produkt, de ønsker.

Og med muligheden for at samle data ind om de mest populære produktkonfigurationer, kan du også hurtigt identificere dine mest populære produktversioner. Når en kunde så besøger din produktkonfigurationshjemmeside, kan softwaren komme med forslag baseret på de mest valgte funktioner, hvilket forbedrer dette berøringspunkt på kunderejsen.

Læs også: "De bedste online konfiguratorer som øger dit salg"

Derudover er der ikke nogen grund til, at dit salgsteam spilder tid på at registrere detaljer og udfylde skemaer til produktionen. Kundens valgte kriterier kan sendes direkte til produktion, når købet er gennemført. Det øger effektiviteten i din organisation, gør det muligt at producere et produkt hurtigere og udelukker fejl. Kunden er glad, fordi deres ordre bliver modtaget med det samme, og der er meget større sandsynlighed for, at de modtager præcis det, de bestilte.

Produktkonfiguratorer i fysiske butikker

Produktkonfiguratorer er blevet meget mere almindelige inden for e-commerce. Og der er unægteligt mange fordele i forhold til kundeoplevelsen. Kundens mulighed for at interagere med og skræddersy deres produkter er med til at øge salgskonverteringer. Men produktkonfiguratorer spiller også en integral rolle i at forme kundeoplevelsen i de fysiske butikker.

Læs også: "Fremtiden for de fysiske butikker: Hvordan ser den ud?"

Kunden vil måske gerne se en virtuel repræsentation af deres ideelle vision, som man f.eks. kan ved Invita, som er et af Danmarks førende køkkenfirmaer. Ved hjælp af en køkkenkonfigurator på deres fysiske lokation, kan Invitas kunder med lethed designe deres eget perfekte køkken. Det kan være det ideelle marketing- og salgsværktøj i møbelshowrooms, ved køkkenproducenter, specialbyggede bil- eller cykelproducenter og mange andre.

Invitas showroom har prøver på alle materialemuligheder, så kunden hurtigt kan foretage et valg og se det blive renderet på skærmen med det samme. Dermed er det ikke nødvendigt for kunden at prøve at forestille sig, hvordan deres køkken måske kommer til at se ud. I stedet er det lige der foran dem, og de kan hurtigt lave ændringer, hvis de ønsker det.

Yderligere fordele for kundeoplevelsen

Hvordan hjælper produktkonfiguration ellers med at forbedre kundeoplevelsen, både når konfiguratoren er i brug, og når den ikke er?

For det første fjerner produktkonfiguratorer det gætværk, der kan være i processen med skabe et produkt. De faste parametre gør, at kunden bliver informeret, hvis bestemte materialer ikke er tilgængelige, ellers hvis nogle bestemte funktioner er inkompatible. Og afhængig af produktet kan konfigurationssoftwaren fungere som en trinvis guide, som forhindrer kunden i at gå videre til en ny menu af valg, før de har afsluttet deres valg på den tidligere menu.

Overordnet set forbedrer det kundetilfredsheden og eliminerer mange pain points, som risikerer at få kunden til at vælge konkurrenten.

Produktkonfiguratorer hjælper desuden med at bygge et forhold til dine kunder, selv efter salget er afsluttet, hvilket er med til at fastholde kunder. Kunder som har brugt en konfigurator til at lave deres eget unikke produkt knytter efterfølgende et stærkere bånd til det produkt. Det forbedrer kunderoplevelsen på berøringspunkter langt ud over den oprindelige brug af produktkonfiguratoren.

Læs også: "Hvilken type e-commerce kunderejse vil dine besøgende elske?"

Konklusion

Mange brands, som tidligere har været afhængige af professionel produktfotografering, har haft succes med at gå over til 3D-billeder og videre ind i produktkonfiguration. Og Svane Køkkenet, som producerer danske køkkener i høj kvalitet, kan fortælle, hvor nemt det var. Cadesign form hjalp dem med at producere fotorealistiske 3D-billeder, hvorefter de opgraderede til en GoCustom-produktkonfigurator. 3D-billeddata kan overføres til konfiguratoren og andre interaktive salgsværktøjer, hvilket gør det nemt for kunden at mikse og matche forskellige køkkenkomponenter og se køkkenet fra mange forskellige vinkler.

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATED ARTICLES