Skip to content
Ninna Ørhøj Lauridsen11.2.225 min read

Hvilken type e-commerce kunderejse vil dine besøgende elske?

Hvert eneste år kommer der betydelig mere konkurrence inden for e-commerce-sektoren og ikke mindst nu, hvor der har været et stort ryk mod online shopping efter Covid-19-pandemien. Derfor må online forhandlere og brands med online tilstedeværelse arbejde hårdere for at tilbyde en gennemført og givende oplevelse til deres målgruppe.

Produktkonfiguratorer er blevet et levedygtigt værktøj til både at gøre et brands hjemmeside mere attraktiv og gøre det muligt for kunden at engagere sig mere i købsrejsen. Hvad er produktkonfiguration? Det er et avanceret værktøj, som kan bruges til at gøre det muligt for kunder at vælge muligheder og funktioner på et komplekst produkt og derefter se et 3D-billede af produktet i realtid.

Tænk på nogle eksempler på produktkonfiguratorer, som f.eks. et møbelbrand hvor du har mulighed for at vælge forskellige farver og stoftyper til din nye sofa. Eller en køkkendesigner som bruger en køkkenkonfigurator til at give kunder muligheden for at visualisere en 3D-rendering af deres nye køkken. Produktkonfigurationssoftware kan bruges til en række komplekse produkter, hvor det giver et unikt og mindeværdigt berøringspunkt på e-commerce-kunderejsen. 

4 måder en konfigurator forbedrer kunderejsen på

  1. Øget engagement
  2. Produktvisualisering
  3. Eksempelforslag fra produktkonfiguratoren
  4. Omnichannel-oplevelse

Lad os kigge nærmere på hvert af disse punkter, så du selv kan se, hvordan integrationen af en produktkonfigurationshjemmeside med din e-commerce-hjemmeside kan skabe et stærkere ROI og øge din kundebase.

Læs også: "12 trends inden for kundeoplevelsesdesign som du bør overveje i 2020"

 

Øget kundeengagement med produktkonfigurationssoftware

Når en online shopper bliver præsenteret for muligheden for at vælge indstillinger og funktioner på et bestemt produkt, opfylder en produktkonfigurator to vigtige roller og skaber et mindeværdigt berøringspunkt. For det første øger det kundeengagementet ved at gøre det muligt for dem at have en mere aktiv rolle på e-commerce-kunderejsen. For det andet opfylder det den tiltagende forventning fra kunder om øget personalisering.

Personalisering forbedrer til gengæld kundeoplevelsen og øger både kundeloyalitet og salg. Faktisk foretager 80% af forbrugere med større sandsynlighed et køb fra brands, som tilbyder en personaliseret oplevelse [I]. Så du kan gå ud fra, at det giver gode resultater at tilføje et berøringspunkt med en produktkonfigurator på kunderejsen.

Produktkonfiguratoreksempler giver kunden vigtig visualisering

Visualiseringer har altid været en vigtig del af marketingmikset. Online artikler f.eks., som indeholder visualiseringer, får 90% flere visninger end artikler, som kun består af tekst [II]. Det betyder, at visualiseringer er en vigtig del af e-commerce-kunderejsen, især når det kommer til den indflydelse, visualiseringer kan have på købsbeslutningen.

Nutidens forbrugere søger konstant efter produktbilleder på SoMe-platforme som Instagram og Pinterest. Disse billeder er ofte spændende og engagerende. Det bør produktbillederne på din e-commerce-hjemmeside også være. Og hvis dine produkter er tilgængelige i et udvalg af stilarter eller med forskellige funktioner og muligheder, så har du brug for en produktkonfigurator i stedet for et enkelt billede til effektivt at udstille de forskellige kombinationer.

Visuel markedsføring ved hjælp af produktkonfiguration giver kunden muligheden for at visualisere præcis det produkt, de ønsker, hvilket giver en mere dybdegående shoppingoplevelse og øger salg. Og muligheden for at vise en 3D-rendering af produktet, som er så tæt på det egentlige produkt som muligt, eliminerer skuffelse og reducerer antallet af returneringer. Og når man tænker på, at 67% af forbrugerne siger, at billedkvalitet for dem har stor indflydelse på deres købsbeslutning, står det klart, hvordan produktkonfiguration kan være en stor hjælp på kundens online shoppingrejse [III].

Læs også: "Vipps succes med produktkonfiguration"

Hjælp til forbrugeren og øget mulighed for mersalg for forhandleren

Den tredje fordel ved produktkonfiguratoren påvirker både forbruger og forhandler. Produktkonfigurationssoftware kan vise produktkonfigurationseksempler af andre forbrugeres produktvalg, hvilket hjælper den nuværende kunde til at fortsætte deres egen købsrejse. Dette er et vigtigt berøringspunkt, fordi det giver kunden idéer, de kan lide, mens de stadig kan beholde deres egne selvstændige valg og stå godt fast på personaliseringsaspektet.

Brugergenereret indhold kan, sammen med yderligere billeder og video, skabe en virkelig fordybende og mindeværdig oplevelse for forbrugeren. Ifølge Adweek foretrækker 93% af kunderne brugergeneret indhold som hjælp til at foretage en købsbeslutning [IV].

Forhandlere kan også bruge denne funktion til at lave mersalg på komponenter og relaterede produkter, øge salget yderligere og engagere kunden.

Skab en omnichannel-oplevelse

Trends viser, at vi er på vej ind i en omnichannel-verden, hvor dine produkter skal præsenteres lige godt i både den fysiske og digitale verden, da forbrugere i dag skifter ubesværet mellem de to. Den fysiske verden – butikken – har altid været spækket med visuelle og taktile oplevelser. Men hvordan ser din online udstilling ud i forhold til det?

Dine forbrugere vil gerne interagere med dine produkter online, præcis ligesom de vil i butikken. De vil gerne have følelsen af at komme tæt på dine produkter, røre ved dem, mærke dem, undersøge dem og sammenligne dem. En produktkonfigurator kan knytte den fysiske og den digitale oplevelse gnidningsløst sammen, mens den blidt flytter din forbruger fra et stadie til et andet.

Læs også: "Sådan brugte Invita en produktkonfigurator i deres fysiske butik og ændrede historien"

Konklusion

Overordnet set er de bedste produktkonfiguratorer sjove, nemme at bruge og interaktive. Ved at have adskillige formål som at forbedre kundeoplevelsen, løse forbrugerens pain points og simplificere fremstillingsprocessen, gør produktkonfiguration det nemmere for salgsteams at give kunden billeder af komplekse produkter i realtid. Samtidig genererer produktkonfigurationssoftware en stor mængde data, som kan bruges til at forbedre marketingindsatsen og produktudvikling.

Når du specificerer en produktkonfigurator, er det en god idé at vide, hvad du vil opnå. Det er allerede en sejr at inspirere dine kunder og måske gøre afstanden mellem dit brand og dine forbrugere kortere gennem en bedre digital oplevelse. Måske forsøger du at generere mere trafik til dine forretninger, eller er dit ultimative mål at konvertere mere trafik på din egen e-commerce-platform?

Læs også: "Customer Experience (CX)-strategi - Best practices og retningslinjer"

Kilder 

[I] https://www.epsilon.com/us/about-us/pressroom/new-epsilon-research-indicates-80-of-consumers-are-more-likely-to-make-a-purchase-when-brands-offer-personalized-experiences 

[II] https://www.brightedge.com/blog/youtube-seo

[III] https://www.mdgadvertising.com/marketing-insights/infographics/its-all-about-the-images-infographic/

[IV] https://www.adweek.com/performance-marketing/why-consumers-share-user-generated-content-infographic/

 

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATED ARTICLES