Skip to content
Furniture marketing strategy - Cadesign form
Ninna Ørhøj Lauridsen13.1.2110 min read

Sådan laver du en marketingstrategi for din møbelforretning i 2022

For møbelindustrien er et nyt år lig med nye ændringer og trends på markedet, såvel som ændringer i forbrugerens krav og forventninger. Hvis du vil være godt rustet til nye udfordringer og forblive konkurrencedygtig på et marked, der muligvis byder på besparelser hos mange forbrugere i 2023, er det vigtigt, at din møbelvirksomhed ikke kun tilpasser sig og sikrer forbrugerens positive opfattelse af dit brand, men også udvikler en marketingstrategi, som er relevant til året, du står overfor.

New call-to-action

Hvorfor det er vigtigt at lave en marketingstrategi hvert år

Det giver sig selv, at marketing er vigtig i møbelbranchen - uanset hvad der ellers er i dit marketingmiks, så er det endelige mål at nå din målgruppe og udvide din kundebase. Det kan du ikke opnå uden en eller anden form for marketing - uden research, planlægning og udvikling af en gennemarbejdet og komplet marketingstrategi bliver det svært at skabe en forbindelse til dit publikum og sikre dig brandgenkendelse eller online synlighed.

Forestil dig din marketingstrategi som et vejkort - du følger med, du holder øje med vejskiltene og du tager vigtige forretningsbeslutninger, som ultimativt leder til succes i fremtiden. Og når du laver din marketingstrategi med en klar idé om, hvordan hver enkelt del af din strategi korrelerer med kunderejsen, og hvordan hvert berøringspunkt svarer til løsningen på et pain point, så står du med en meget stærk marketingstrategi.

Hvis du springer over marketingstrategien, går du glip af muligheden for at øge brandgenkendelse, engagere dig i personalisering og målrettet marketing samt fastholde og øge din kundebase - du risikerer essentielt at miste store dele af din kundebase til konkurrenterne.

5 skridt som hjælper DIG MED din marketingstrategi

  1. Forstå dine kunders behov
  2. Kortlæg kunderejsen
  3. Tilbyd en omnichannel-oplevelse
  4. Gør brug af de sociale medier
  5. Forsøm ikke din hjemmeside


Forstå dine kunders behov

Du har nu forstået vigtigheden af ikke bare at have en marketingstrategi, men også at den bør være skræddersyet til at lave et vejkort til din målgruppe - til kunderejsen. Og det bliver den ved, at du forstår dine kunders behov.

Det er ikke vigtigt, om du fokuserer på displayidéer til møbelbutikker, reklamering for møbelbutikker, kreative måder at øge salg på eller produktdisplaystrategier - hver komponent af din komplette marketingstrategi skal kunne løse et af kundens pain points og opfylde deres behov.

Når alt kommer til alt, er viden jo magt, og den største magt, en møbelvirksomhed kan besidde, er kundekendskab. Derfor er det første og vigtigste skridt, når du skal bygge din virksomhedsstrategi, at kende din kunde.

  • Hvad vil de have?
  • Hvad har de behov for?
  • Hvad går de op i?
  • Hvad kan du gøre, som gør dem glade, udover at tilbyde dem et godt produkt til en god pris?
  • Hvordan kan dit produkt løse deres problemer?

Vi anbefaler, at du bruger Strategyzers Value Proposition Canvas til at kortlægge kunders opgaver, problemer og gevinster først og derefter matche dine produkter med dine fund. Se mere på strategyzer.com.

value proposition canvas 3

Din marketingsstrategi skal blotlægge svarene på disse spørgsmål, så du kan opbygge dine købspersonaer. En købspersona er en detaljeret beskrivelse af din ideelle kunde og de udfordringer, de står overfor, problemer de skal have løst og hvad de efterspørger i en løsning.

Læs mere i HubSpots artikel: "How to create detailed buyer personas for your business [Free template]

Når du kan svare på ovenstående spørgsmål og skabe dine købspersonaer, kan du mere effektivt lave en marketingstrategi, som direkte imødekommer din ideelle kunde.

Det er også vigtigt at huske på, at de købspersonaer, du udviklede for få år siden eller måske sidste år, måske ikke er relevante længere i dag. Forbrugerbehov kan ændre sig drastisk på grund af miljømæssige, økonomiske eller sociale ændringer, eller måske fordi der kommer nye trends. I 2023 skal du uden tvivl overveje de økonomiske konsekvenser, den nuværende situation har på din kundes prioriteter og behov. 

customer_card

Det er derfor, at løbende research og dataindsamling er kritiske komponenter, når du laver din marketingstrategi. Der er mange måder at indsamle den nødvendige information på, men en af de bedste måder i dag er via sociale medier (som i øvrigt også bør være del af din marketingsstrategi).

Når du engagerer dine kunder på forskellige sociale medier, kan du få en rigtig god idé om, hvad de ønsker, hvad de mangler og endnu vigtigere, hvordan de opfatter dit brand.

Forstå din kundes købsrejse

Begyndelsen på kundens købsrejse er det punkt, kunden først opdager, søger efter eller starter med at researche. Gennem købsrejsen vil kunden ramme forskellige berøringspunkter, som er relevante for produktet og dit brand. Det kan f.eks. være din hjemmeside, en Google-anmeldelse, en side på sociale medier, møbel-showrooms, en chat med en kundeservicemedarbejder etc.

Samlet danner disse berøringspunkter kunderejsens vejkort. Dette vejkort bør være designet som del af din marketingstrategi, hvor hvert berøringspunkt fokuserer på at give en positiv kundeoplevelse og information eller en løsning til en kundes pain point. Dette vil gøre, at kunden fortsætter med aktivt at forfølge dit produkt og fortsætte købsrejsen, indtil de når et punkt, hvor de tager en købsbeslutning.

Hvis de ved hvilket som helst berøringspunkt får en dårlig oplevelse - f.eks. at de ikke kan finde den nødvendige information, eller at de har en utilfredsstillende samtale med en salgsrepræsentant - forlader de måske købsrejsen og begynder i stedet en ny rejse på en konkurrents vejkort.

Marketing - Sales - Support - Model by Cadesign form

Derfor er det kritisk, at du ikke bare forstår formålet med købsrejsens vejkort fuldstændigt, når du udvikler din marketingstrategi, men også hvordan hvert enkelt berøringpunkt hjælper kunden med at beslutte, om de har brug for dit produkt. Det er også vigtigt at huske, at din kundes købsrejse ikke nødvendigvis foregår 100% online - den indeholder måske oplevelser i den fysiske butik samt traditionelle marketingtiltag. Du bliver nødt til at overveje og implementere alle marketingmuligheder, såsom displayidéer til møbelbutikker, reklamering for møbelbutikker, kreative måder at øge salg på og en overordnet produktdisplaystrategi, både i butikken og på din hjemmeside.

Denne opgave er nemmere for dig, hvis du betragter købsrejsen som tre separate faser:

1. Opmærksomhedsfasen

Køberen har identificeret et problem eller en udfordring og søger en mulig løsning. De skal samle information og finde mulige kilder, som kan hjælpe dem med at løse deres problem. På dette tidspunkt er din køber måske ikke opmærksom på dit brand eller din virksomhed. Du skal forme din marketingstrategi, så det bliver nemmere for kunden at finde information om dig og dine produkter.

Når du skal skabe opmærksomhed, bør du fokusere på dine kunders pain points - et specifikt problem, som din kunde oplever. Når du fokuserer på din kundes pain points i stedet for bare dit produkt eller brand, kan du bedre tiltrække kunder, som gerne vil vide mere om dig.

2. Overvejelsesfasen

Købere søger aktivt en løsning. De beslutter sig for, hvilken metode er bedst til at finde en løsning, såsom at søge online, besøge en butik eller kontakte brandet direkte gennem sociale medier. Over 70% af købere bruger helt enkelt Google til at finde informationer og anmeldelser.

Det er essentielt at bruge marketingmetoder, som øger din søgbarhed og online synlighed, hvis du vil sikre sig, at potentielle kunder finder dig. Du skal også undgå tunge salgstaler og i stedet fokusere på at opbygge et tillidsforhold til kunden.

3. Beslutningsfasen

Køberen har fundet en løsning, men skal tage en beslutning. Det gør de ved at evaluere alle de kriterier, de har fundet på deres købsrejse. Der laves sammenligninger, overvejes for og imod, funktioner og fordele bliver værdisat og i sidste ende vil den samlede kundeoplevelse spille en afgørende rolle i deres købsbeslutning.

Sales funnel by Cadesign form

Tilbyd en omnichannel-oplevelse

En vigtig komponent på kundens købsrejse er at sikre, at kunden kan finde dig, uanset hvor de kigger. Selvom det tidligere blev nævnt, at størstedelen af kunder bruger Google til at finde mere information om et brand eller et produkt, så er der stadig en signifikant del af din målgruppe, som bruger andre metoder til deres research. Og selv Google-gruppen vil i slutningen af deres købsrejse bruge andre metoder til at samle information.

Reklamer for møbelbutikker kan være en metode til at nå kunderne, mens produktdisplaystrategier måske appellerer til kunder, som besøger dit showroom. 3D-modeller og ImageScripting kan også være værdifulde online produktdisplaystrategier for forbrugere, som ikke besøger et showroom, men stadig har brug for en realistisk løsning til det pain point, som er behovet for at se et produkt mere detaljeret.

Essensen er, at du skal udforske enhver mulighed for marketing og kommunikation for at gøre det så let som muligt for kunden at finde og kontakte dig, hvis de vil. De sociale medier er - udover Google - i dag en af de bedste muligheder for at opnå dette.

Providing an omnichannel experience - Cadesign form

Gør brug af de sociale medier

Nutidens forbrugere vil have meget mere fra de brands, de handler med, end bare gode produkter til en god pris. De vil have en engagerende oplevelse, og måden, mange af dem opnår det på, er gennem sociale medier. Det er ikke specielt svært at bruge sociale medier som del af din marketingstrategi - du skal bare først finde ud af, hvilke sociale platforme din målgruppe bruger mest.

Når du først har fundet ud af det, ved du faktisk allerede, hvor du skal finde dine kunder. Nu skal du bare møde dem der. Men du skal også engagere dine kunder på en måde, som får dig til at skille dig ud fra konkurrenterne, forbedrer brandgenkendelse og opbygger et forhold.

Lav relevante branche- eller produktinformationsopslag, som enten er informative eller underholdende og - endnu vigtigere - adresserer dine kunders pain points og giver en løsning til deres problemer eller udfordringer. Når du laver opslag med kvalitetsbilleder og delbare videoer med kort lead-in-tid, øger du engagement og din rækkevidde spreder sig hurtigere og længere ud gennem din demografiske målgruppe.

How to leverage social media platforms - Cadesign form

Sådan finder du dine kunder på sociale medier

En undersøgelse foretaget af Pew Research viser, at 69% af voksne mennesker i USA er på Facebook, de fleste hver dag og over 50% mere end en gang om dagen. Ved hjælp af social medie-demografi kan du ikke bare finde ud af, hvor dit publikum bruger det meste af sin tid, men også hvornår og hvor ofte, de deltager aktivt. SproutSocial har lavet en detaljeret liste over demografier på sociale medier, som du kan kigge igennem.

Forsøm ikke din hjemmeside

Ofte er din hjemmeside et af de første berøringspunkter, en køber har, når de bliver opmærksomme på dit brand. Og da mange flere møbelvirksomheder, specielt nu da forbrugernes købevaner bevæger sig mod online køb, har indset vigtigheden af en blændende hjemmeside, er du nødt til at være sikker på, at din hjemmeside kan stå distancen.

Du sælger først og fremmest møbler, så du er nødt til at være i stand til at præsentere dine møbelprodukter på en måde, som får dem til at se lige så godt ud, som hvis man så dem rigtigt i den fysiske butik. Brug ImageScripting og 3D-modeller til at producere fotorealistiske billeder i høj kvalitet af dine produkter, så besøgende på din hjemmeside kan rotere, zoome ind og ud og oven i købet se skjulte komponenter.

Furniture website example mockup large

Når du kan præsentere dine produkter detaljeret og i alle stile og farver, hjælper det kunderne med at tage en købsbeslutning samt hjælper dig med at skille dig ud fra konkurrenterne.

Udover at gøre din hjemmeside og dine produkter attraktive, skal du også huske at gøre den nem at navigere i. Ingen har lyst til at klikke sig gennem mange sider for at finde det produkt, de leder efter. Inkorporer nemme kategorier og søgemuligheder på hver side, så besøgende kan navigere hen til det, de vil, så hurtigt som muligt.

Til sidst må du ikke glemme at gøre din hjemmeside nem at se i alle formater og på alle enheder. I dag bruger forbrugere meget oftere mobile enheder end traditionelle stationære computere til at søge efter og købe produkter, så sørg for at din hjemmeside er optimeret til smartphones og tablets.

Konklusion

Trends og teknologier i møbelbranchen kommer og går, men en stærk marketingstrategi vil altid spille en stor rolle i ethvert brands succes. Du skal også løbende udvikle på din marketing. Din strategi kræver konstant eftersyn for at sikre, at alle dele yder maksimalt, og at hvert berøringspunkt på købsrejsen holder dine potentielle kunder på ruten til et køb. Brug analytiske værktøjer til at se, hvor din marketing fungerer godt, og hvor der er brug for forbedring. Og stræb altid efter at levere bedre CX.

Hvis du gør alle disse ting, vil det kaste lys på dit brand og skabe brandopmærksomhed hos dit publikum, give dig et forspring i forhold til konkurrenterne og lukke flere salg både i butikken og online. Hvis du vil læse mere om marketing for din møbelvirksomhed, kan du hente vores e-bog lavet til møbelproducenter. 

New call-to-action

https://womenbelong.com/7-reasons-why-marketing-strategy-is-important-for-your-business/

https://www.lyfemarketing.com/blog/importance-of-a-marketing-strategy/

https://blog.hubspot.com/marketing/buyer-persona-research

https://blog.hubspot.com/sales/what-is-the-buyers-journey

https://www.wordstream.com/blog/ws/2018/02/28/pain-points

https://sproutsocial.com/insights/new-social-media-demographics/

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATED ARTICLES