Skip to content
10 ideas to boost foot traffic to your furniture store - Cadesign form
Ninna Ørhøj Lauridsen19.1.218 min read

10 ideer for å booste trafikken i din fysiske møbelbutikk

Mange møbelbutikker flytter fokuset fra deres fysiske butikk til deres e-commerce webshop som et resultat av at flere og flere fokuserer på online shopping. Selv om det er viktig å ha et stort fokus på en digital tilstedeværelse for å overleve i dagens konkurransedyktige marked, burde du ikke neglisjere din fysiske butikk. Faktisk, det å skape en forbindelse mellom din digitale og din fysiske butikk forsterker merkevaren din, og gir deg en bedre relasjon med målgruppen din.

Gjennom både digitalt engasjement og fysiske kontaktpunkter kan du levere en mer konsekvent positiv kundeopplevelse, og på samme tid utnytte begge sider av bedriften. Dette vil sørge for at du lettere kan nå dine mål og oppnå suksess.

10 ideer for å booste trafikken i din fysiske møbelbutikk

  1. Fasiliteter
  2. Spesielle arrangementer
  3. Sørg for at de ansatte forstår viktigheten av kundeopplevelsen
  4. Tiltrekk kunder med fantastiske vindusutstillinger
  5. Kunderabatt
  6. Invester i skilt i butikken
  7. Bruk alt google tilbyr
  8. Engasjer din lokale målgruppe på sosiale medier
  9. Touchskjermer og digitale showrooms
  10. Utvidet Virkelighet
  11. Bonustips


Hos Cadesign Form kan vi hjelpe deg å dekke hullet mellom trafikken i din fysiske butikk og dine digitale kunder som ønsker informasjon om produktene dine. Ved å utnytte teknologi som stadig er i endring, vil vi hjelpe deg å utvikle høy-kvalitets, fotorealistiske bilder og 3D-modeller av møbelproduktene dine, som både kan vises digitalt eller gjennom Utvidet Virkelighet i butikken din.

Men først vil du se på noen av disse ideene for å få flere kunder inn i butikken din. Ved å booste trafikken til din fysiske butikk vil du også få mer trafikk i din digitale nettside, og vice versa. Noen av forslagene er ganske enkle å implementere, mens andre krever mer tid og planlegging. Men hvis det å prøve et par av dem får flere kunder inn i butikken, vil du være i en posisjon til å kommunisere mer med kundegruppen din, levere god CX og påvirke en kjøpsavgjørelse.

1. Fasiliteter

Å få kundene til å føle seg velkomne med et par moderne bekvemmeligheter kan virkelig forbedre kjøpsopplevelsen. Fasiliteter kan være noen få, enkle ting, som en liten avdeling med vann og kaffe, eller noe mer avansert, eksempelvis en lounge avdeling, eller til og med en barneavdeling med leker etc. En liten kafé eller en ladestasjon for mobilen kan også være aktuelt.

Gratis Wi-Fi er nesten et must disse dager i enhver butikksetting. En studie av  Cisco fant ut at over 95% av kunder foretrekker å handle i butikker som har gratis Wi-Fi tilgjengelig.

Ideas to boost foot traffic to your furniture store - Cadesign form

2. Spesielle arrangementer

Vi snakker ikke om salgsarrangementer – vi mener spesielle arrangementer. For eksempel å samarbeide med interiør-influensere og invitere dem til et arrangement i butikken for gi styling tips. Eller kanskje noen av møbeldesignerene kan komme, eller vise frem en «behind-the-product»- sesjon.

Workshops der man kan lære om interiørdesign eller relaterte temaer kan også gjøre at man får flere kunder inn i butikken og interessert i møbelproduktene dine når de selv ser hvordan de kan bli brukt.

Du kan til og med gå ut av boksen og holde et DJ-event, få inn en barista, ha food trucks etc. Jo mer du kan skille deg ut fra et standard salgsarrangement og inn i den spesielle sonen, jo mer minneverdig vil merkevaren din bli.

3. Sørg for at de ansatte forstår viktigheten av kundeopplevelsen

Vi kan snakke lenge om hvorfor kundeopplevelse er så viktig og hvordan det å levere fantastisk CX vil gi deg en stor fordel. Og mange av disse ideene er, faktisk, allerede ment å gi kundene dine en mer positiv opplevelse. Men ingenting av det vil bety noe hvis dine ansatte ikke er trent til å gjøre det samme.

Når alt kommer til alt, i en butikksetting er det de ansatte som til slutt påvirker kundene til å ta en kjøpsavgjørelse. Og måten å konvertere potensielle kunder til betalende kunder er å sørge for at dine ansatte er vennlige, profesjonelle, kunnskapsrike om produktet og glade for å assistere kunden på en måte som forsikrer dem at de er verdsatt. Bygg et rykte om at du er fantastisk på kundeservice og trafikken til butikken din vil komme automatisk.

Web grey 1200x627 - Focus on CX

4. Tiltrekk kunder med fantastiske vindusutstillinger

Digitalt vil nettsiden din gi et førsteinntrykk for de som oppdager merkevaren din. Men i en fysisk butikk, vil utstillingen i vinduet være det første en potensiell kunde ser. Ikke bare vis dem et par møbler – produktene ser kanskje bra ut, men det er ingenting spennende med det.

Sørg for at utstillingen er fresh, spennende og passer inn i sesongen. Ikke vær redd for å være kreativ. Kreativitet skaper oppmerksomhet, får folk til å snakke og får dem inn i butikken så de kan se mer. Gjør en god jobb med vindusutstillingen, så vil folk mest sannsynlig dele bilder på nett, også.

5. Kunderabatt

Kunder elsker rabattFOMO (Fear of Missing Out) på en rabatt får gjerne trafikk inn i butikken din, selv om de kanskje egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe møbler akkurat da. Det er mange forskjellige rabatter du kan tilby som ikke bare er vanlig rabatter, for eksempel rabatt hvis du tar med en venn, pakkerabatt, bursdagsrabatt, en rabatt på neste kjøp, eller en kombinasjon med lojalitetsklubb.

Tips: varsle kunder om rabatter og spesielle tilbud via tekstmelding og email markedsføring ved å bruke spesielle rabattkoder.

How to get more customers in your furniture store - Cadesign form

6. Invester i skilt i butikken

Å søke på nettet kan potensielt få folk direkte inn på nettsiden din. Men hva med din fysiske butikk? Du må ha tydelige skilt i den virkelige verden også. Hvor enkelt er det for noen som kjører forbi å se butikken din? Vil de skjønne at det er en møbelbutikk? Er skiltingen synlig på kvelden? Hvis skiltingen din ikke er god nok, kan det være en del av grunnen til at du ikke får så mange kunder inn i din fysiske butikk.

7. Bruk alt google tilbyr

De fleste kunder bruker Google for å lære mer om et produkt eller en merkevare. Men ved riktig bruk er Google mye mer enn bare en søkemotor – det kan være en direkte link for å gi trafikk til din fysiske butikk og øke salg både i fysisk butikk og på nett. Men det kan kun skje om kundene kan finne deg. Så det første du vil gjøre er å sørge for at butikken din er satt opp på Google My Business. Dette vil sørge for at du kan utvikle en lokal tilstedeværelse i Kart og Søk, slik at lokale kunder enkelt vil kunne oppdage deg.

I tillegg, bruk av Google local inventory ads vil vise frem dine tilgjengelige produkter til kunder som er i området i relasjon til det de søker etter. Reklamen kan også tilpasses slik at de viser åpningstider og kontaktinformasjon.

Use google local inventory ads to promote your furniture store - Cadesign form

Til slutt, bruk Google Analytics for å hjelpe deg å måle din ROI på markedsføring, produktsalg, kundeengasjement og mye mer. Informasjonen du får gjennom Google Analytics kan gi deg en dypere innsikt i hvordan tiltakene dine faktisk fungerer.

8. Engasjer din lokale målgruppe på sosiale medier

Dagens kunder ønsker å ha kontakt med merkevarene de velger å handle med. Sosiale media plattformer tilbyr det perfekte medium til akkurat det. Ta kontakt med din lokale målgruppe og spør dem hva de liker og hva de ikke liker med butikken din og produktene dine. Bli involvert i diskusjoner relatert til bransjen. Snakk om lokale arrangementer og kanskje til og med bli involvert i lokale organisasjoner. Promoter arrangementene dine og del filmer eller bilder av produktene dine i høy kvalitet. Og inviter folk til butikken din og tilby dem en spesiell rabatt hvis de nevner noe fra en av deres poster på sosiale medier.

Tips: Å skape engasjement med din lokale målgruppe på sosiale medier kan også kombineres med andre ideer i artikkelen, eksempelvis rabatter, finne ut hvilke fasiliteter kundene ønsker i butikken, gi en bedre kundeopplevelse og så bruke Google Analytics for å etablere ROI i din markedsføring på sosiale medier.

Engage Your Local Audience on Social Media - Cadesign form

9. Touchskjermer og digitale showrooms

Et av lokkemiddelet i en møbelbutikk er å gå gjennom forskjellige avdelinger, se på forskjellige kombinasjoner og oppdage nye møbler som vekker en interesse for deg. Men det appellerer ikke til alle. For de som ønsker å finne akkurat det de leter etter så fort som mulig, prøv touchskjermer eller kiosker. Touchskjermen vil fungere som en high-tech katalog; kunder kan velge et produkt fra den rette kategorien, bla gjennom produkter og velge et produkt de kan se på i detalj.

Ved bruk av ImageScripting og 3D-modeller for å skape fotorealistiske, høy-kvalitets bilder av produktene dine kan du presentere bilder som kunder kan rotere, zoome inn og ut og vise i forskjellige farger og stiler. Så kan de se på selve produktet i butikken.

 

 

10. Utvidet Virkelighet

AR er allerede vanlig i mange butikksettinger, og er en voksende trend i møbelindustrien. Ved bruk av AR vil kundene i butikken din se flere forskjellige møbelprodukter i ulike omgivelser, noe som gjør at de vil få en bedre følelse av hvordan de vil se ut i deres eget hjem. Det kan også gi de flere ideer til hvordan de kan dekorere og designe, og det er enda en måte å øke kundeopplevelsen på, og sørge for at bedriften skiller seg ut fra konkurrentene.

Konklusjon og bonustips

Denne listen er absolutt ikke komplett, og det er mange ting du kan gjøre som ikke har blitt nevnt i dybden her, inkludert:

  • Gjør det enkelt for kundene å føle seg hjemme når de kommer inn i butikken din eller de forskjellige avdelingene

  • Konkurranser i butikken og fotomuligheter

  • Utnytt informasjon om været – hvis det er kaldt og regn, tilby kundene dine kaffe eller varm kakao hvis de besøker butikken, eller promoter en spesiell «kom og få en rabatt på 50% i butikk» på sosiale medier

  • Helt enkelt spør kundene dine hva som skal til for at de besøker butikken din

  • Samarbeid med andre merkevarer

  • Bruk en pop-up-store i en annen lokasjon for å tiltrekke oppmerksomhet og promoter flaggskipet ditt

  • Følg opp etter et salg – er kundene tilfredse?

  • Start et henvisningsprogram

Og det er i alle fall mye man kan tenke på og teste ut. Vurder å bli en del av en lokal gruppe for kjøpmenn for å snakke om ideer og støtt opp om andre bedrifter i området. I et konkurransedyktig marked må du hele tiden jobbe for å tiltrekke kunder til butikken din og til nettsiden din. Tilby dem gode fasiliteter, rabatter, opplevelser og andre ting som de ikke får i andre møbelbutikker, og det vil sørge for at du får et overtak over konkurrentene dine, og får en større del av målgruppen.

For mer informasjon og nyttige ideer til hvordan du kan oppnå større suksess, last ned e-boken vår: "The ultimate guide to generating more sales for furniture companies"

 

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATERTE INNLEGG