Skip to content
Furniture industry growth - Cadesign form
Ninna Ørhøj Lauridsen19.1.219 min read

Teknologi som skaper inntekt til møbelbransjen

Enhver suksessrik bedriftseier vet at forandringer er uunngåelig, og har tatt de nødvendige stegene for å tilpasse seg disse endringene for å kunne forbli relevante, konkurransedyktige og fortsette å skape inntekter. Noen store endringer som bedrifter i alle bransjer har måttet stri med det siste tiåret inkluderer endringer i kundeforventninger og handlemønstre, økonomiske og sosioøkonomiske endringer og, selvfølgelig, evig-utviklende teknologi.

Teknologien har drastisk endret måten mange bedrifter opererer i dag, i tillegg til hvordan mange kunder handler. Og teknologiske trender i møbelbransjen har ledet til en signifikant økning i antall suksessrike digitale e-commerce butikker, og generell økning i møbelbransjen.

New call-to-action

Disse teknologiene har mange formål – noen av de leverer en løsning til kunders smertepunkter ved at man ikke fysisk kan se og ta på produktet i virkeligheten, mens andre gjør det mulig for kunder å visualisere et møbel i deres eget hjem – noe som ikke nødvendigvis kan bli gjort i en tradisjonell fysisk butikk. 

Du liker kanskje også: "10 ideer til å øke trafikken til din møbelbutikk."

Men uansett hva de spesifikke teknologiske trendene i møbelbransjen er laget for å oppnå, så har de alle et primært formal – å skape inntjening og gjøre at fremtidig vekst i en bransje med en konkurransedyktig markedsplass.

Vurder hvordan du kan utnytte teknologien til å oppnå at din egen bedrift vokser og skaper mer inntjening.

e6 teknologier som skaper inntjening

  1. 3D-visualisering & produktdigitalisering
  2. ImageScripting
  3. Produktkonfigurasjon
  4. WebAR (utvidet virkelighet)
  5. BIM-objekter & Revit families
  6. CAD-pakker

3D-visualisering og produktdigitalisering

Forflytningen fra tradisjonell analog markedsføring til en digital metode skjer ikke uten utfordringer. For flere år siden ville det vært umulig for mange, men dagens fremskritt innen produktdigitalisering har sørget for en komplett digital transformasjon for mange bedrifter i møbelindustrien.

Det løser også et problem mange møbelbedrifter har – for mye produktdata uten en effektiv metode for å administrere det. Sammen med tiden som kastes bort ved å møte informasjonsforespørsler og levere data til leverandører eller partnere med et ineffektivt system, vil du slite med dårlig produktivitet, noe som kan forsinke andre prosjekter.

Produktdigitalisering kan bli en dramatisk endring, men også en som er verdt tiden, da det gir deg datafiler som enkelt kan deles på flere plattformer og medietyper, eksempelvis salg, produksjon og partnere.

Her er et eksempel på et produkt som har gått gjennom vår digitaliseringsprosess. Resultatet er at en 3D-modell kan brukes i alle former for markedsføring, for eksempel film for sosiale medier eller ved styling av omgivelser. Og, det er enkelt å skape en ny overflate, farge eller tekstur. Akkurat som du vil kunne gjøre med møbelproduktene dine.

1_Teapot_Wireframe

2_Teapot_Shaded_Wireframe

3_Teapot_ClayRender

4_Teapot_Final_Textured

Dette kan helt klart skape en mer effektiv kommunikasjon og interaksjon blant kunder og samarbeidspartnere, og dermed gi en økning i fremtidige salg. Og siden kunder i dag ikke bare forventer, men krever å se produktene til og med før de finnes i butikk, gir dette første steget innen digital transformation god mening.

Kostnadseffektive visualiseringstjenester er også ideelt når man viser frem fremtidige produkter til markedsførere, partnere og klienter. Når fremtidige produkter skal markedsføres raskt, vil høykvalitets 3D-visualisering (også kjent som CGI – Computer Generated Imagery) gi deg flere fordeler:

  • Gjøre at markedsmaterialet er med kostnadseffektivt
  • Redusere lanseringstiden
  • Sørge for at du kan vise frem produktet i alle farger, stilarter og former

Med dette kan du drive inntjening av nye produkter til og med før de er lansert, og sørge for at møbelbransjen vokser.

ImageScripting

Som nevnt tidligere har møbelbransjen lenge slitt med et spesifikt smertepunkt for kundene – hvordan få kunder til å kjøpe møbler på nett fra en e-commerce nettside når de heller vil se og ta på produktet i virkeligheten? Løsningen er ImageScripting, og det er en av teknologitrendene i møbelbransjen som skaper suksessrik inntjening digitalt

ImageScripting teknologi kan brukes til å produsere fotorealistiske bilder av alle møbelproduktene som gjør at produktene kan vises frem med fantastiske detaljer. Kunders som ser på produktene online kan zoome inn og ut uten tap av kvalitet eller klarhet, de kan rotere bildene til alle sider, og se ethvert produkt i en rekke farger og stiler. Deler av bildet kan også flyttes på, for å vise frem gjemte komponenter og funksjoner.

Du liker kanskje også: "Hvordan enkelt generere variasjoner av produktbilder for møbelprodukter"

ImageScripting er mye mer enn et kostnadseffektivt alternativ til tradisjonell 360° produktfotografi; det er bare mulig med dagens avanserte datagenereringsteknologi, noe som gjør det til enda et spennende og nødvendig steg i din digitale transformasjon.

Ta en titt på dette eksemplet fra Signo, som produserer høy-teknologiske kontorstoler, og hvordan de har brukt 3D-modeller ikke bare til å vise frem detaljene på produktet, men også skape en solid historie.

Produktkonfigurasjon

En kritisk komponent for nåværende og fremtidig suksess er muligheten til å levere fantastisk CX. I et mettet marked der konkurrenter allerede er på god vei med deres egne digitale transformasjon, må du ta de neste stegene for å holde på overtaket og for å ta en større del av målgruppen. Produktkonfigurasjonsverktøy tilbyr deg en måte å både gi kundene en positiv opplevelse, i tillegg til å skille deg ut fra konkurrentene.

Med dette enkle verktøyet kan du presentere en full katalog av produkter, modeller, farger og teksturer på en enkel, morsom og engasjerende måte. Dette gjør at kundene kan interagere med produktene dine og oppfordre dem til å fortsette kundereisen, som til slutt vil lede dem til å velge sitt yndlingsprodukt og gjennomføre kjøpet.

Du liker kanskje også: "Topp 8 utfordringer møbelbransjen møter – og hvordan løse dem"

Ta det til et nytt nivå med GoCustom, et produktkonfigureringsverktøy utviklet av Cadesign Form. Med GoCustom kan du utnytte avanserte datainnsamlingsmuligheter som gir deg avanserte kundedata. Det er som å ha et verktøy som både gjør kundene dine glade, men som også booster virksomheten.

Det er enkelt å bruke og har en intuitiv utforming for alle skjermstørrelser og enheter. Og fordi det kan implementeres på nettsiden uten ekstra programmering eller koding, kan du vise frem produktene digitalt i form av en interaktiv og dynamisk katalog på kort tid. Dette gjør kundene glade, som også gjør deg glad, da du fortsetter å skape inntjening.

WebAR

Utvidet Virkelighet høres ut som noe tatt ut fra en science fiction film som finner sted flere år, til og med tiår inn i fremtiden. Men sannheten er at det er her i dag, og det kan hjelpe deg å nå målene dine på en fantastisk måte. Denne avanserte formen for visuell kommunikasjon vil sørge for at du både møter og overgår kundeforventninger, driver frem vekst i både bransjen og i inntjeningen.

Når det blir brukt i møbelbransjen vil WebAR hjelpe deg å løse to viktige problemer – få produktene dine på markedet i tide, og effektivt kommunisere verdien og nytteverdien av et komplisert og dyrt produkt i B2B.

Det er også et unikt salgsverktøy som tillater kundene å enkelt visualisere hvordan et produkt vil passe inn i hjemmet deres. Dette oppnås med digitale modeller av produktene som kan plasseres i ekte miljøer ved bruk av AR teknologi. Se for deg hvor mye enklere det vil være å ta en avgjørelse om en lampe, en sofa eller et bord, om man faktisk kan se hvordan det vil se ut i sitt eget hjem. Det er det WebAR gjør, og derfor er det så suksessfullt når det kommer til å skape inntjening.

BIM objekter

Når du investerer i teknologitrender i møbelbransjen kan du oppnå mange fordeler som ikke hadde vært like enkelt for et tiår siden. Vurder å bruke BIM, eller building information modeling, som BIM står for.

Denne sofistikerte teknologien er spesielt designet for å hjelpe deg å ferdigstille prosjekter på kortere tid, med minimalt eller ingen feil, på en mer kostnadseffektiv måte.

Ved å implementere BIM kan du effektivisere prosjektene dine ved å utnytte datafiler som har blitt utviklet med spesifikke parametere som forbedrer modelleringsprosjektene dine. Å bygge disse modellene fra bunnen av tillater intuitive objekter å bli skapt – et intelligent objekt som tillater presis kalkulasjon med minimal innsats, og økt fleksibilitet i prosjektene.

Mange møbelprodusenter i dag utnytter allerede BIM for å maksimere produktrekkevidden og deretter avansere posisjonen sin i møbelmarkedet. For møbelselgere kan BIM utnyttes i sammenheng med produktdigitalisering for å kunne appellere til kunder og øke engasjement. Uansett hva intensjonen egentlig var i starten, så er resultatet til slutt det samme – BIM er en teknologitrend i møbelbransjen som vil fortsette å vinne terreng når det kommer til digital transformasjon.

Du liker kanskje også: "Fordeler med bruk av BIM objekter som en møbelprodusent"

 

BIM - External

CAD-pakker

CAD var en gang teknologi kun for arkitekter og andre i lignende bransjer, og bidro til å utvikle ganske uinteressante og ultra-tekniske digitale modeller. Men i dag er CAD komplett integrert med digitale funksjoner og kan brukes til å designe fantastiske kreative og interaktive 3D-visualiseringer av en rekke forskjellige produkter.

Men mer enn å kun være et verktøy for å skape digitale bilder, tilbyr også CAD økt verdi i presentasjonen av disse produktene i en variert setting, komplett med forbedret lys, visuelt nydelige teksturer og et komplett utvalg av stiler.

Denne tilsynelatende eldgamle teknologien har ikke bare banet vei for dagens digitale transformasjon, men har også vokst sammen med nylig utviklede teknologier, og fungerer dermed som båre et fundament, og en avgjørende rolle i fremtidige prosjekter.

Både fordelene og mulighetene med CAD-modeller er endeløse. En enkelt CAD-modell gir deg en illustrasjon som kan brukes som du selv ønsker. Men for å virkelig åpne dørene til å skape inntjening og forbedre de digitale bildene for kundene dine, så invester i CAD-pakker. Da vil du ha tilgang til illustrasjoner av potensielt alle produktene dine som kan plasseres sammen i forskjellige omgivelser og skape et mer komplett bilde. En slik setting sørger for at kundene og klientene bedre kan visualisere produktene og forstå verdien av dem.

CAD-modeller har også en god funksjon når det kommer til markedsføringsmateriell, spesielt når det promoteres nye produkter eller vises frem produkter i B2B. På hvilken innovativ måte kan du tenke deg å utnytte CAD-modeller?

Konklusjon

Du må ikke nødvendigvis vite hvordan all denne nye teknologien funker – du må bare vite at den gjør jobben. Den tiltrekker nye kunder. Den sørger for at du presenterer produkter til kunder og klienter på en innovativ og kreativ måte. Den driver kundene langs kundereisen, som til slutt ender med at du kjøper et produkt og leverer sterk ROI.

Dette er viktige ting å tenke på når man vurderer om det er et behov å investere i noen av de nevnte teknologiene. Vurder også at disse tingene ikke bare er en trendy gimmick, men er verktøy som kunden benytter for å ta en kjøpsavgjørelse. Disse verktøyene vil sørge for at kunden sitter igjen med en positiv opplevelse og et minneverdig inntrykk.

Å omfavne disse teknologiske trendene i møbelbransjen vil ikke bare transformere måten du opererer på, men også måten du effektivt kan engasjere kunder og forbedre og opphøye kundereisen deres på. Til slutt vil du overgå innsatsen til konkurrentene dine og effektivisere det som en gang var tidskrevende prosesser, og skape inntjening som aldri før.

For å lære mer om fordelene av dagens teknologi i møbelbransjen og generelle vekst i bransjen, så last ned vår informative e-bok, "Den ultimate guiden til å generere mer salg for møbelbedrifter."

 

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATERTE INNLEGG