Skip to content
Customer experience examples
Ninna Ørhøj Lauridsen13.11.204 min read

Tre Customer Experience-eksempler der øger produktinteraktion

Tradtionel markedsføring – med kedelige packshots på en middelmådig hjemmeside – er ikke længere nok. Dine brugere forventer oplevelser, så hvis du vil knytte dem tættere til dig og give dem mere værdi end bare det produkt, du sælger, skal du matche dine varer til deres interesser og købsadfærd.

Det er en udfordring, det ved vi godt. At finde en måde at knytte bånd til – og inspirere – dine kunder.

Tænk engang over hvordan dine potentielle og nuværende kunder oplever dine produkter lige nu. Hvor finder de informationer om dine produkter? Hvilke platforme bruger de til at kommunikere med dig?

customers purchasing behavior

Men hør engang: Måden, du driver forretning på, kommer til at forandre sig om lidt. Du møder en stadigt voksende forventning om Customer Experiences ud over det sædvanlige, som vender op og ned på, hvordan marketingfolk skaffer kunder.

Og hvorfor? En stor del af årsagen er, at kunderejserne ændrer sig.

Sådan når du kunderne i 2021

Det er ikke mange år siden, at virksomheder kunne slippe afsted med meget enkle packshot på deres – meget simple – hjemmesider. Dengang foregik det meste af købsprocessen nemlig i fysiske butikker.

Sådan er det ikke mere.

Købsrejsen er blevet forandret radikalt af vores stigende brug af mobile og digitale enheder. Digitaliseringen har gjort det muligt for virksomheder at skabe bedre samtaler med kunderne – online, offline, hjemme i stuerne og på farten.

Den moderne købsrejse handler nu om ’pull’ og ikke om ’push’. Dine kunder er ikke så tilbøjelige til at købe noget efter kold kanvas eller fancy salgstaler. I stedet er de online, hvor mere end 80% af deres købsrejse foregår. Her kan de nemlig samle information og blive klogere på dig i deres eget foretrukne tempo.

Derfor bør din salgs- og marketingindsats fokusere på at skabe værdi for og uddanne dine kunder online.

Oplyste. Involverede. Aktive. Det er sådan, dine kunder ønsker at være.

Nøglen til succes er at sikre en engagerende og personlig online købsoplevelse. Du skal sikre dig, at interaktionen med dig er uden bøvl, behagelig og i konstant forbedring, så vil du kunne tjene penge på de besøgende på dit website. Hvis ikke, så giver du desværre dine konkurrenter den gave, de ønsker sig allermest: Dine kunder.

Så, hvordan skaber du en engagerende og personlig online oplevelse?

Du gør dine produkter levende.

Flere oplevelser. Færre funktioner

Der er sket en bevægelse i de senere år - fra materialisme mod oplevelsesøkonomi. Især i de yngre generationer. Faktisk foretrækker 72% af millenials at bruge penge på oplevelser frem for ting.

Det betyder dog ikke, at der ikke længere er købere til dine varer.

Men det betyder, at du er nødt til at tilpasse din markedsføring, dine budskaber og redskaber, så de passer til købere, der foretrækker oplevelser.

Helt konkret bør du derfor fokusere på, hvordan dine produkter bidrager til et godt liv, og hvordan de skaber personlig værdi i brugernes hverdag. I stedet for at lægge fokus på produkternes funktioner og design, priser og levering.

Vis dine produkter frem i en sammenhæng, som brugerne kan genkende. Fortæl en historie med det du sælger. Vis hvordan produkterne kan blive en del af deres liv.

Her er tre eksempler på, hvordan du kan forbedre Customer Experience:

icons8-1st-100

Eksempel 1: Lad os sige at du sælger udendørs møbler. I stedet for at bruge dine marketingressourcer på at fortælle om priser, funktioner og fordele, bør du fokusere på de oplevelser, som møblerne kan blive en del af. Du kan, for eksempel, bruge 3D-visualisering til at vise produkterne i nogle helt vidunderlige omgivelser, med alt hvad kunderne drømmer om. Det kan være et virkeligt sted, eller du kan slippe fantasien løs – og tage dine kunder med på en oplevelse af, hvordan livet kan være med dine møbler.

 

icons8-circled-2-100

Eksempel 2: Du sælger gulve og tæpper, og desværre er menneskers forestillingsevne ikke altid god. Så dine kunder har svært ved at forestille sig deres køkken-/alrum med dine smukke gulve bare ved at få en lille prøve af gulvet stukket i hånden. Du kan hjælpe dem med AR- Augmented Reality. Lad dem se hvordan deres nye gulv kommer til at se ud direkte på deres smartphone eller tablet. Det er en meget personlig købsoplevelse, der – med hjælp fra ny teknologi – bringer dine produkter helt ind i deres hjem, inden de beslutter sig for et køb.

 

icons8-circled-3-100

Eksempel 3: Nu forestiller vi os, at du sælger køkkener. Hvis du allerede har skabt en overbevisende, engagerende online oplevelse for brugerne på dit website, så beslutter de sig forhåbentlig for at besøge dit showroom. Når du møder dem her, er din vigtigste opgave at optimere købsoplevelsen og stimulere deres sanser. Inviter dem indenfor i det nye køkken, som ikke findes endnu i virkeligheden. Det kan du gøre med VR- Virtual Reality. Du skal bruge et par VR-briller og lidt 3D-magi, og så kan dine kunder gå rundt i deres nye køkken, inden det findes. De kan mærke, hvordan bordpladens overflade føles og høre lyden af skufferne, når de lukkes.

Og nu vi er ved VR, så skal du næsten tage et kig på et af de bedste eksempler på markedsføring med VR, vi har set. I 2017 lancerede Audi deres ’Audi VR Experience’-salgsværktøj til mange af deres bilhuse. De gjorde det muligt for deres kunder at tage deres nye, personligt tilpassede bil ud på en virtuel køretur – og opleve selv de mindste detaljer. Det er en ekstremt realistisk og meget personlig købsoplevelse!

Husk: Mennesker er skabt til oplevelser. Gør din oplevelse speciel.

New call-to-action

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATED ARTICLES