Skip to content
The future of brick and mortar retail: What does it look like?
Ninna Ørhøj Lauridsen31.12.203 min read

Hvordan ser fremtidens detaljhandel ut?

Detaljhandelens fremtid er langt fra død. Men butikkene vil, uten tvil, forandre seg de neste årene. For å forbli relevant må forhandlere tilpasse seg teknologiske endringer og bygge verdifulle relasjoner med kundene sine.

Fra måten vi sosialiserer på til måten vi leser nyheter, har vi definitivt flyttet nesten alt online. Og shopping er intet unntak.

Veksten av digital shopping har eksplodert. Og det kommer ikke til å roe seg ned med det første. Som et resultat driver de aller fleste forhandlere i dag nettbutikker i tillegg til deres fysiske butikker.

customers purchasing behavior

Men hva gjør vi med den fysiske butikken?

Vi tror aldri at den fysiske butikken noen gang vil bli utdatert. Men de må fornye selg selv for å kunne opprettholde deres raison d'étre. De må bli innovative og tilby kundene opplevelser.

Her deler vi våre perspektiver på hva som er essensielt for fremtidens butikk.

Fremtidens butikk er data-drevet

Som en forhandler har du ikke lenger råd til å gjette deg til hva kundene dine vil ha.

Heldigvis, takket være teknologi og de store mengdene data kundene pumper ut på nett hver eneste dag, vil du ha muligheten til å kjenne de bedre enn noen gang: hvor de er fra, hvilke nettsider de besøker, produktpreferansene deres og hvordan de får, og opprettholder kontakt med merkevaren din.

Du liker kanskje også: "3 eksempler på kundeopplevelser som forbedrer produktinteraksjon"

La oss si at du bruker et CRM-system eller liknende kundedata analysesystem for å samle kundedata fra flere forskjellige kanaler. Ved å spore kundenes digitale atferd vil du lære akkurat hvordan du kan gi dem den beste veiledningen og personlige salg når de besøker butikken din. Når alt kommer til alt, uansett hvor mye teknologien tar over livene våre, vil vi alltid ønske menneskelig kontakt.

Innovative digitale butikker bruker allerede disse verdifulle kundeinnsiktene, og du kan gjøre det samme for å sette deg selv i en god posisjon for å tilpasse produktene dine slik at de matcher kundenes preferanser.

De beste butikkene tilbyr kundeopplevelser

La oss være ærlig, underholdning i alle former og fasonger konkurrerer hele tiden om tiden vår, og vår toleranse for kjedsomhet er lavere enn noen gang.

I fremtiden vil fysiske butikkers primære fokus være på kundeopplevelser.

Hvis du tilbyr kundene dine produktdetaljer og informasjonen de trenger på nettsiden din, vil de mest sannsynlig besøke din fysiske butikk for å utforske og interagere med produktet ditt. Med andre ord er de der for å underholdes.

For å hjelpe kundene dine å få kontakt med produktene dine og merkevaren din i den fysiske butikken kan opplevelser inkludere verdifulle tjenester som virtuell virkelighet, utstillingsstands eller virtuelle showrooms.

Derfor bør du se på butikken din som et opplevelsessenter – et sted der kundene dine kan interagere med produktene dine, og der du har mulighet til å bygge verdifulle forhold med dem.

Tilby en fullstendig sanseopplevelse

Selv om e-commerce raskt endrer kjøpsvanene våre har den fysiske butikken en fordel som ingen nettbutikk kan konkurrere med: muligheten til å engasjere kunder ved å aktivere alle de fem sansene.

Lag en sanseopplevelse i butikken ved å la kundene ikke bare se på produktene dine, men ta på, lukte, smake og høre dem også – så langt det lar seg gjøre.

Når alt kommer til alt handler det om å forstå publikummet og møte forventningene deres. Foretrekker de et raskt og livlig miljø med urban musikk og engasjerende aktiviteter, eller er de mer komfortable med en avslappende atmosfære med rolig musikk og deilige dufter?

Ved å stimulere kundene dine gjennom alle sansene kan du aktivere følelsene deres og skape en dypere kontakt med merkevaren din, en kontakt man ikke vil kunne skape på samme måte på en nettbutikk.

Uansett hvor enkelt nettshopping er, har en fysisk butikk åpenbare fordeler. Ved å benytte data til å samle innsikt om kundene og skape en atmosfære som aktiverer flere sanser med verdifulle opplevelser vil du forbli relevant, tilføre verdi og skape inntjening – både online og offline.

 

New call-to-action

 

 

Hjelpsomme artikler

Er det en fremtid for fysiske butikker? (Insights Association)

Fordelene en fysisk butikk alltid vil ha over nettbutikker (Forbes)

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATERTE INNLEGG