Skip to content
Furniture marketing strategy - Cadesign form
Ninna Ørhøj Lauridsen19.1.2110 min read

Hvordan bygge en markedsstrategi for din møbelbedrift [2023 edition]

For møbelbransjen betyr et nytt år endringer og trender i markedet, og på samme tid skjer endringer i kunders krav og forventninger. For å møte nye utfordringer på en effektiv måte og stå stødig gjennom nedgang i etterspørsel som vi kommer til å se i 2023, må din møbelbedrift ikke bare tilpasse seg og sørge for at merkevareoppfatningen forblir positiv for kundene, men også utvikle en markedsstrategi som er relevant for det aktuelle året. 

Hvorfor det er viktig å bygge en markedsstrategi hvert år

Det er åpenbart at markedsføring i møbelbransjen er viktig [i]. Uansett hva som er inkludert i markedsmiksen din, er det endelige målet å nå målgruppen og øke kundebasen. Dette kan ikke oppnås uten en form for markedsføring. Uten undersøkelser, planlegging og utvikling av en gjennomtenkt og komplett markedsstrategi, vil det være vanskelig å skape kontakt med publikum og sørge for merkegjenkjenning eller online synlighet.

New call-to-action

Se for deg markedsstrategien som et veikart – du følger det, får veiledning fra veiskilt og det hjelper deg å ta riktige beslutninger som til slutt vil sørge for fremtidig suksess. Og når du bygger en markedsstrategi [ii] med en klar tanke om hvordan hver enkel del av strategien vil korrelere med kundereisen, og hvordan hvert kontaktpunkt vil korrespondere for å løse et relevant smertepunkt, har du en god markedsstrategi.

Uten dette vil du miste muligheten til å øke merkegjenkjenning, skape engasjement i personlig og målrettet markedsføring og til å øke kundebasen – Til slutt risikerer du å tape store deler av kundebasen til konkurrenter.

5 steg for å hjelpe deg å lage en markedsstrategi

  1. Forstå kundenes krav
  2. Ha kontroll på kundenes kjøpsreise
  3. Tilby en omnikanal opplevelse
  4. Utnytt sosiale medier
  5. Ikke forsøm nettsiden din


Forstå kundenes krav

Nå forstår du ikke bare viktigheten av en markedsstrategi, men også hvordan markedsstrategien bør tilpasses for å lage et kart også for målgruppen – et kart over kundereisen. Og måten du kan gjøre dette på, er å forstå kundenes krav.

Det spiller ingen rolle om du fokuserer på utstilling av møbler, butikkreklame, kreative måter å øke butikksalg på eller strategier for produktvisningalle komponenter av markedsstrategien din bør fokusere på å løse et kundeproblem og møte kundens behov.

Kunnskap er tross alt makt, og å kjenne kundene sine er den største makten en møbelbutikk kan ha. Så, det første og viktigste steget i å bygge en bedriftsstrategi er å kjenne kunden.

  • Hva vil de ha?
  • Hva trenger de?
  • Hva bryr de seg om?
  • Hva kan du gjøre for å tilfredsstille dem, i tillegg til å tilby dem et godt produkt til en god pris?
  • Hvordan vil dine produkter løse problemene deres?

Vi foreslår å bruke Strategyzer's Value Proposition Canvas til å kartlegge kundenes behov, smertepunkter og gevinster først, og deretter matche produktene med disse funnene. Lær mer på strategyzer.com.

value proposition canvas 3

Markedsstrategien din må finne svarene på disse spørsmålene for å kunne skape kjøperpersonas [iii]. En kjøperpersona er en detaljert beskrivelse av din ideelle kunde, utfordringene de møter, problemene de må løse og hva de ønsker i en løsning.

Lær mer av Hubspots artikkel: "How to create detailed buyer personas for your business [Free template]

Når du kan svare på de nevnte spørsmålene og lage kjøperpersonas, kan du effektivt bygge en markedsstrategi som direkte tiltrekker din ideelle kunde.

Det er også viktig å vite at den personaen du laget for et par år siden eller til og med i fjor, kanskje ikke er relevant i dag. Kundebehov endres drastisk på grunn av miljømessige, økonomiske eller sosiale endringer, eller på grunn av nye trender. I 2023 må du helt klart fokusere på hvordan den svært utfordrende økonomiske tiden har endret kundenes prioriteringer og behov.  

customer_card

Derfor er det å alltid undersøke og samle inn relevant data en kritisk komponent når en markedsstrategi bygges. Det er mange måter å samle inn relevant informasjon, men en av de beste måtene er gjennom sosiale medier (som selvfølgelig også bør være en del av markedsstrategien din).

Ved å ha kontakt med kundene på flere sosiale plattformer, kan du enkelt få en ide om hva kundene ønsker, hva de trenger og kanskje det viktigste: hvordan de oppfatter merkevaren din.

Forstå kundens kjøpsreise

Stedet kunden først oppdager, søker etter eller ved begynnelsen av å undersøke et produkt, er der kjøpsreisen starter [iv]. Gjennom kjøpsreisen vil kunden treffe flere punkt som er relevant for produktet og merkevaren. Dette kan være en nettside, en tilbakemelding på Google, en side på sosiale medier, et showroom, en samtale med en representant fra kundeservice osv.

Satt sammen vil alle disse punktene være et kart over kundereisen. Dette kartet bør designes som en del av markedsstrategien, der hvert kontaktpunkt fokuserer på å skape en positiv kundeopplevelse og gi informasjon eller en løsning til et kundeproblem. Det er dette som gjør at kunden aktivt forfølger produktet og beveger seg videre på kartet, helt til de tar avgjørelsen om å kjøpe produktet.

Hvis de opplever at de får en dårlig opplevelse på ett av punktene, eksempelvis at de ikke finner informasjonen de leter etter eller har en utilfredsstillende samtale med en salgsrepresentant, vil de avslutte kundereisen og heller starte på en ny kundereise hos en konkurrent.

Marketing - Sales - Support - Model by Cadesign form

Derfor er det kritisk at du ikke bare forstår hensikten med et kart over kundereisen når du utvikler en markedsstrategi, men også hvordan hvert kontaktpunkt vil hjelpe kunden å bestemme seg for om de trenger produktet ditt. Det er også viktig å huske at kundereisen ikke alltid er 100 % online – den kan også inkludere fysiske opplevelser i en butikk og tradisjonell markedsføring. Du må vurdere og implementere alle markedsmulighetene, eksempelvis fremvisning av møbler i butikk, butikkreklame, kreative måter å øke butikksalg og en generell strategi for produktvisning, både i butikk og på nettsiden din.

For å veilede deg i denne prosessen, se for deg at du deler kundereisen i tre stadier:

Bevissthetsstadiet:

Kundene har identifisert et problem eller en utfordring, og leter nå etter en mulig løsning. De samler informasjon og finner potensielle kilder som kan bidra til å løse problemet deres. På dette punktet vet kunden kanskje ikke om merkevaren eller bedriften din. Du må sørge for at du utvikler en markedsstrategi som gjør det enkelt for kunden å finne informasjon om deg og produktene dine.

Når du skaper bevissthet, bør du fokusere på kundens smertepunkter [v]altså et spesifikt problem som kunden har. Ved å fokusere på dette, i stedet for kun på produktet eller merkevaren, vil du tiltrekke kunder som aktivt ønsker å vite mer om deg.

Vurderingsstadiet:

Kundene søker aktivt etter en løsning. Og de bestemmer hvilken metode som vil være best for å finne en løsning, for eksempel gjennom søk på nettet, ved å besøke en butikk eller direkte kontakte en merkevare via sosiale medier. Over 70 % av kunder bruker Google for å finne informasjon og tilbakemeldinger.

Å utnytte metoder som øker søkbarheten og online synlighet, er kritisk hvis du ønsker at potensielle kunder skal finne deg. I tillegg vil du unngå tunge salgspitcher og heller fokusere på å bygge et tillitsforhold med kunden.

Beslutningsfasen:

Kundene har funnet sin løsning, men må ta en avgjørelse. Det vil de gjøre ved å evaluere alle kriteriene de har oppdaget gjennom kjøpsreisen. Sammenligninger vil bli gjort, fordeler, ulemper og produktets funksjon vil bli overveid og til slutt vil den overordnede kundeopplevelsen spille en stor rolle i kjøpsavgjørelsen.

Sales funnel by Cadesign form

Tilby en omnikanal opplevelse

En viktig komponent i kundens kjøsreise er å sørge for at kunden kan finne deg, uansett hvor de leter. Selv om det er nevnt tidligere at de fleste ønsker å bruke Google for å finne informasjon om en merkevare eller produkt, er det fremdeles mange som vil ta i bruk andre metoder når de samler informasjon. Også de som bruker Google, vil lete etter ytterligere informasjonskilder på slutten av kjøpsreisen.

Reklame for møbelbutikker kan være en metode for å nå ut til kunder, mens strategier for fremvisning av produkter kan appellere til kunder som besøker showroom'et ditt. 3D-modeller og ImageScripting kan også være verdifulle digitale strategier for kunder som ikke besøker et showroom, men som likevel trenger en løsning på problemet med å se produktet i detalj.

Kanskje kommer du også til å like: "10 ideer for å booste trafikken i din fysiske møbelbutikk"

Essensen av dette er at du må utforske enhver mulighet for markedsføring og kommunikasjon for å gjøre det så enkelt som mulig for kundene å finne og kontakte deg hvis de ønsker det. I tillegg til Google er en av de beste måtene å oppnå dette på gjennom sosiale medier.

Providing an omnichannel experience - Cadesign form

Hvordan utnytte sosiale medier

Dagens kunder ønsker mer fra merkevarene de handler med, i tillegg til bare gode produkter til gode priser. De ønsker en engasjerende opplevelse, og måten mange oppnår dette på er gjennom sosiale medier. Utnyttelse av plattformer på sosiale medier som en del av markedsstrategien, er ikke veldig vanskelig – du må bare finne ut hvilke kanaler målgruppen din bruker mest.

Når du først har funnet ut av det, vet du hvordan du skal finne kundene dine. Nå må du bare møte dem der. Men du må også engasjere målgruppen din på en måte som gjør at du skiller deg ut fra konkurrentene dine, øker merkegjenkjenning og styrker kjøpsforhold.

Publiser relevant bransje- eller produktinformasjon som enten er informativ eller underholdende, og, kanskje viktigst, løser et smertepunkt for kunden og leverer en løsning til problemer eller utfordringer. Å legg ut bilder i høy kvalitet og videoer som er enkle å dele, skaper engasjement og legger også til rette for at innholdet kan spres raskere og nå lenger gjennom målgruppen.

How to leverage social media platforms - Cadesign form

Hvordan finne kundene på sosiale medier

Ifølge Pew Research bruker 69 % av voksne amerikanere Facebook, de fleste daglig, og mer enn 50 % bruker det flere ganger om dagen [vi]. Bruk demografi fra sosiale medier, ikke bare for å finne ut hvor målgruppen tilbringer tiden sin, men også når og hvor ofte de er aktive. SproutSocial har satt sammen en detaljert liste med demografi for sosiale medier som du kan utnytte.

Ikke forsøm nettsiden din

Ganske ofte er nettsiden din en av de første kontaktpunktene en kjøper vil besøke når vedkommende oppdager merkevaren din. Og ved at så mange flere møbelbedrifter innser viktigheten av en bemerkelsesverdig hjemmeside, spesielt nå når kjøpsvanene endres enda mer mot det digitale, må du sørge for at hjemmesiden din står til forventningene.

Men først og fremst, du selger møbler, derfor du må sørge for at du klarer å presentere møblene på en måte som gjør at de ser like bra ut på nett som i et fysisk showroom. Bruk ImageScripting og 3D-modeller for å produsere høykvalitets fotorealistiske bilder av produktene dine som de besøkende kan rotere, zoome inn og ut på og til og med se gjemte funksjoner.

Les også: "Hvordan man enkelt kan generere varianter av produktbilder for møbelprodukter"

Å kunne presentere produktene dine i detalj, og i alle former og fager, vil hjelpe kjøperne å ta en avgjørelse, og på samme tid vil du skille deg ut fra konkurrentene.

I tillegg til å gjøre nettsiden og produktene dine attraktive, må du også huske at den skal være enkel å navigere. Ingen ønsker å klikke gjennom mange sider for å finne produktet de leter etter. Implementer enkle kategorier og søkemuligheter på alle sidene slik at besøkende kan navigere seg frem til det de vil så fort som mulig.

Og til sist, ikke glem å gjøre nettsiden din tilgjengelig i ethvert format og for enhver enhet. Dagens kunder bruker mobilen for å søke etter og kjøpe produkter mer enn tradisjonelle datamaskiner, så sørg for at nettsiden er optimalisert for smarttelefoner og nettbrett.

Konklusjon

Trender og teknologi innen møbelbransjen kommer og går, men en sterk markedsstrategi vil alltid spille en stor rolle når det kommer til suksessen til en merkevare. Å utvikle markedsføringen er også en kontinuerlig prosess. Strategien krever en konstant gjennomgang for å sørge for at alle delene leverer maksimal effektivitet og at hvert enkelt kontaktpunkt langs kundereisen holder potensielle kunder på riktig vei for å til slutt ta en kjøpsavgjørelse. Bruk analytiske verktøy for å se hvor markedsføringen leverer gode resultater, og hvor den trenger forbedring. Og forsøk alltid å lever bedre CX.

Å gjøre alt som er nevnt over, vil fremheve merkevaren din og sørge for at målgruppen husker merkevaren, at du beholder et overtak over konkurrentene dine og at du vil få flere salg både i butikk og på nett. For å lære mer om markedsføring av møbelbedrifter, last ned vår e-bok: "The ultimate guide to generating more sales for furniture companies"

New call-to-action

[i] https://womenbelong.com/7-reasons-why-marketing-strategy-is-important-for-your-business/

[ii] https://www.lyfemarketing.com/blog/importance-of-a-marketing-strategy/

[iii] https://blog.hubspot.com/marketing/buyer-persona-research

[iv] https://blog.hubspot.com/sales/what-is-the-buyers-journey

[v] https://www.wordstream.com/blog/ws/2018/02/28/pain-points

[vi] https://sproutsocial.com/insights/new-social-media-demographics/

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATERTE INNLEGG