Skip to content
Why video marketing is so powerful - benefits you can not ignore
Ninna Ørhøj Lauridsen17.8.207 min read

Hva er Video Markedsføring? Hvorfor video markedsføring er så viktig

Selv om bærebjelkene innen digital markedsføring, som SEO og e-mail markedsføring, mest sannsynlig fortsatt vil være en kostnadseffektiv og integrert del av enhver online markedsføringsstrategi, er profesjonell video markedsføring en stadig mer kritisk komponent. Ved å vokse både når det kommer til viktighet og bruk, tilbyr video markedsføring en rekke fordeler, gjør at du kan etablere deg i industrien din og, når det er gjort riktig, leverer en sterk ROI.


Hva er video markedsføring?


Hel enkelt, så er video markedsføring bruk av film med den hensikt å promotere bedriften din, produktene dine og tjenestene dine til målgruppen din. I tillegg, video markedsføring kan bli brukt til å øke din kundebase ved å tilby dem relevant informasjon på en engasjerende og interaktiv måte.

For ti år siden var nesten alle filmer på internett på YouTube, og bestod nesten kun av morsomme kattefilmer, musikkfilmer og filmtrailere.

Gratis sjekkliste: Last ned våre 7 stegs sjekkliste for å lage en video markedsføringsstrategi


I dag finner man profesjonelle filmer på nettsider, sosiale medier, blogger og flere andre filmkanaler. I tillegg er filmer en stor prioritet for markedsførere, og video innhold kan bli presentert på en rekke forskjellige typer video, inkludert:

Har du prøvd video markedsføring og vært misfornøyd med resultatet? Ønsker du å teste det ut, men vet ikke hvor du skal starte? Er du usikker på om det faktisk er verdt det? Les videre for å oppdage hvorfor markedsføring er så kraftfullt og alle fordelene med video markedsføring, og du vil fort forstå at video markedsføring er definitivt noe du ikke vil avskrive.

Hvorfor Video Markedsføring er så Kraftfullt

I 2020 har bedrifter og markedsførere gjort det til en prioritet å inkludere en sunn dose med video markedsføring som en del av deres markedsføringsmiks. Det er fordi kundenes ønsker har forandret seg det siste tiåret – nå lever vi, jobber og kjøper produkter og tjenester i et samfunn som krever engasjement fra bedrifter vi ønsker å handle med.

En fin nettside og konkurransedyktige priser er ikke lenger nok for en kunde å ta en kjøpsavgjørelse, og en promoteringspakke er ikke det samme som å skaffe nye kunder. Engasjement er nøkkelen, og video markedsføring er en visuell måte å interagere med kunder og klienter på, på en måte som skaper merkekjennskap, hukommelse og synlighet på nettet.

Kunder foretrekker filmer i stedet for å lese tekst

Det er en grunn til at store søkemotorer som Google og Yahoo! nå plasserer filmer på toppen av siden under et søkeord. Det er fordi  50% av internettbrukere foretrekker å se på filmer om en bedrift, produkt eller tjeneste før man kjøper et produkt eller tjeneste. I tillegg, tiltrekker video innhold mer trafikk enn andre former for innholdsmarkedsføring.

Video increase traffic

Disse to statistikkene viser alene at brukere ser mer på film enn før, og det er ikke en trend – video markedsføring vil fortsatt øke kraftig i takt med at kundenes krav om videoinnhold øker.

Video markedsføring øker din ROI

I 2020 har nesten 90% av markedsførere rapportert en sterk ROI som et resultat av video markedsføring. Disse tallene har økt kraftig over de siste årene, da flere markedsførere har innsett, ikke bare viktigheten av video markedsføring, men også forstått hva video markedsføring er og hvordan utnytte det på best mulig måte som en del av deres digitale markedsføringsstrategi.

Tidligere har mange bedrifter og markedsførere som har forsøkt seg på video markedsføring, forsøkt å produsere filmer på en billig måte, og den tilgjengelige teknologien gjorde det definitivt enkelt. Men kundene responderte ikke like godt til amatørmessige iPhone filmer sammenlignet med profesjonell video markedsføring. På samme måte traff ikke alltid filmene riktig målgruppe, fordi bedriftene og markedsførerne fremdeles lærte hvordan de best kunne presentere videoene deres, og på hvilke kanaler.

Men, gode markedsførere vet at filmer på en nettside kan øke den organiske trafikken med 157% og siden har 53x høyere sannsynlighet for å ranke på første side av søkeresultatene. I tillegg, video på sosiale media plattformer kan enkelt deles med andre, og dermed øke rekkevidden uten ekstra kostnad.

Vurder video markedsføring på samme måte som SEO – begge to spiller en stor rolle i hvordan nettsiden ranker, og begge deler fokuserer på å tiltrekke nye potensielle kunder og salg. Og, som SEO, vil du fokusere på at video markedsføring er presentert på en profesjonell måte av et markedsførings team med erfaring, og sparer penger på markedsføringsbudsjett mens du øker din ROI.

Video spiller en stor rolle i beslutningsprosessen

Som nevnt tidligere, søker kunder aktivt videoer av produktene og tjenestene de er interessert i. Videoer informerer ikke bare kundene, men skaper også langvarige relasjoner med målgruppen, som til slutt påvirker deres kjøpsbeslutning.

Faktisk, over 90% av markedsførere sier at de har konvertert leads kun via filmer presentert på sosiale medier. Over 60% av kunder er også enig i at å se på markedsføringsfilmer på Facebook, Youtube og andre kanaler har en positiv innflytelse på deres kjøpsbeslutning.

Suksessen med video markedsføring er også sant for B2B bedrifter — O mer enn 60% av innkjøperegår inn på en nettside etter å ha sett en demo eller en bedriftsfilm på YouTube.

Video marketing strategy checklist by Cadesign form

Fordeler med Video Markedsføring

Selv om de nevnte statistikkene bare er et lite eksempel på hvorfor markedsføring er så viktig, viser de ikke alle fordelene av video markedsføring. Det er mange; alt fra å øke trafikk til nettsiden, til å konvertere leads og øke inntjeningen.

Vurder de følgende fordelene med video markedsføring, og om du ikke allerede bruker video markedsføring aktivt, er det liten tvil om at du snart vil gjøre det.

Øk din online tilstedeværelse og styrk merkevaren din

Først og fremst, video markedsføring gjør at du øker synligheten din på nett, og dermed styrker merkevaren din. I dagens konkurransepregede landskap, er det et kritisk steg for å sørge for at kunder finner deg først, før de finner konkurrenten din.

Filmer gjør at innholdet ditt er mer engasjerende for kunden, gjør at bedriften din interagerer med målgruppen din, og introduserer potensielle nye kunder og klienter til bedriften din.

Filmer kan informere, belyse og underholde kunden – og de vil huske filmer (og merkevaren din) tydeligere og lenger enn de ville husket tekst på hjemmesiden din eller i en mail.

Bygg tillit og etabler deg selv om en autoritet

Videoer gjør at man bygger en form for tillit hos kunden. Ved å presentere profesjonelle, informative filmer til ditt nettverk, kan kunden se deg og din bedrift som en kilde til troverdig informasjon, produkter og tjenester. Dette øker kjennskap til merkevaren og hjelper deg å få kontakt med målgruppen din på et mer personlig nivå.

Profesjonell video markedsføring er ikke dyrt

Selv om det er en stor forskjell på amatør – og profesjonelle filmer, er det ikke nødvendigvis kostnaden som definerer forskjellen. Profesjonell video markedsføring er ikke så dyrt som du kanskje tror, og det er spesielt viktig å sørge for at din video er produsert godt. Ved å utnytte fordelene med en bedrift som produserer profesjonelle markedsføringsvideoer gjør at du sparer penger på profesjonelt redigeringsutstyr og software, som ikke er billig.

Øk salg

Alt som allerede er nevnt, gjør at du øker inntjeningen din. Gjennom sterk merkevarebygging, økt engasjement med målgruppen og høyere ranking på hjemmesiden, vil du få mer trafikk til siden din, hvilket vil føre til nye kunder. Tilføy en produktfilm til landingssiden din, og du kan øke konverteringer med nesten 80%. Det er så effektiv videomarkedsføring egentlig er.

Søkemotorer elsker filmer

Som tidligere nevnt, vil du øke din ranking på Google om du inkluderer video på nettsiden din. I tillegg, å ta filmer tilgjengelig på andre kanaler som YouTube, Instagram og sosiale medier vil det drive mer trafikk til siden din, selv om kundene ikke aktivt søker det. Videoer er store på organiske søkeresultater.

Hvis en kunde søker etter en spesifikk tjeneste eller produkt og din nettside ikke dukker opp i søkeresultatene, men en relatert video som du har laget gjør det, har du klart å nå ut til en ny potensiell kunde.

Video er spesielt tiltrekkende for brukere fra mobil

En økende del av kunder bruker mobilen for å handle produkter og tjenester. På denne måten ser de på en rekke filmer på disse enhetene – faktisk så har seere fra mobilenheter økt med 200% de siste ti årene. Snakk om økende publikum!

Oppsummering

Video markedsføring i 2020 og fremover er ikke et valg – det er en nødvendighet. Det er budsjettvennlig, effektivt, og blir brukt av bedrifter i alle bransjer i en stadig økende skala. Det betyr at hvis du ikke inkluderer video markedsføring som en del av din digitale markedsstrategi, risikerer du å falle bak konkurrentene.

Men med profesjonell video markedsføring til din disposisjon, kan du ikke bare vedlikeholde og øke din posisjon overfor konkurrentene dine, men også øke kundebasen og etablere en sterk tilstedeværelse på internett.

New call-to-action

avatar

Ninna Ørhøj Lauridsen

Ninna Ørhøj Lauridsen works as an Inbound Marketing Specialist with Cadesign form.

RELATERTE INNLEGG